GÜNGÖR AHŞAP MOBİLYA - KAPI - MUTFAK - PERGOLE - DEKORASYON
AhsaP ForuM
Şubat 09, 2012, 22:07:05 % *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: PADUK  (Okunma Sayısı 1415 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahim
ibrahim güngör
FORUM YöNETİCİSİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.gungorahsap.com

Site
« : Mayıs 25, 2007, 17:51:15 % »

PADUK

YETİŞTİĞİ YERLER: Afrika’da gabun ve Kamerunda yetişen  türüne Afrika paduğu veya mercan ağacı denir. Hindistan,  Burma ve Güney Çinde yetişen türüne de  Sudka veya karima Haouğu aoı vedmidb

YAPISI: Göbek odunlu ağaçlar gurubundandır. Yılhalkaları arasında belirli renk farkı yoktur. Gözenek yapısına ve yönüne göre parıltılı damarları bulunur. Damarlı genellikle çizgiler halindedir. Dağınık gözeneklidir.

RENGİ: Bazen açık kırmızı bir ağaçtır. Çoğunlukla parlak koyu kırmızıdır. Üzerinde aynı renk parıltı damarları bulunur.

ÖZELLİKLERİ:Orta sertlikte bir ağaçtır. Sıkı yapılıdır. Hava değişikliklerine dayanıklıdır. Az çeker. Kolay işlenir. İşlenirken kendine özgü hoş bir koku çıkarır. Havada kısa zamanda rengi koyulaşır. İyi verniklenir ve çok canlı bir görüntü kazanır.:

AĞIRLIĞI: Hava kurusu özgül ağırlığı yaklaşık olarak 0b65-0.85 gr/cm3 tür.

KULLANILIŞI: Masif olarak küçük bir sanat eseri üstün mobilyalarda, oymalı, tornalı, kakmalı işlerde kullanılır. Daha çok bıçak kaplaması halinde değerlendirilir.

PİYASADA BULUNUŞU: Türkiye’de  bıçak kaplaması halinde satılır.Bazen kaplama artığı parçalar halinde masifide satılır.

ayhantomak
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2008, 01:11:27 % »

merhabalar,
ben ahşapta rolyefler ve heykeller yapıyorum. ilk defa Paduk agacını kullanmak istedim. kullanırken dikkatli olmamı, tozlarından zehirlenebilecegimi, gozlermin zarar gorebilecegini, agacı islerken maske ve gozluk kullanmam gerektigini soylediler. acaba islemi bitirdikten sonra ve agacı cilaladıktan sonra da zarar verir mi... dile getirilen olumsuz etki agactan mı, yoksa agacı ilacladıkları icin mi neden oluyor onu tam olarak anlamadım... bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim...
MTC
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 10:26:06 % »

uygulama yaptığınız bölümde iyi bir toz emme sisteminiz olmalı.zımparalama, kesme, biçme gibi işlemler esnasında kesinlikle maske kullanın.dermatitis ve solunum yolu hastalıklarına neden olabilir.ayrıca toz ve talaşı gözü tahriş ediyor.bu konuya da dikkat etmek lazım...!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.034 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu