GÜNGÖR AHŞAP MOBİLYA - KAPI - MUTFAK - PERGOLE - DEKORASYON
AhsaP ForuM
Şubat 09, 2012, 22:49:30 % *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİYOENERJİ  (Okunma Sayısı 2444 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahim
ibrahim güngör
FORUM YöNETİCİSİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.gungorahsap.com

Site
« : Mayıs 27, 2007, 15:35:56 % »

BİYOGAZ

Hayvansal ve bitkisel atıkların çürütülmesiyle üretilen metan gazını depolayarak tehlikeli ve çevreye zararlı olabilecek bir gazı enerjiye dönüştürmek mümkün. Metan gazı daha sonra yakılarak enerji elde ediliyor. Greenpeace enerji raporunda, Türkiye’de 32 Twh’e kadar elektrik üretebilecek bir potansiyel bulunduğu belirtiliyor.

BİYOKÜTLE

Bitkiler büyürken, fotosentez sırasında atmosferden aldıkları karbondioksitin (CO2) karbonunu bünyelerinde biriktirip biyokütleyi oluştururken oksijeni dışarıya veriyorlar. Bu bitkiler yakıldığında ise CO2 yeniden atmosfere veriliyor. Bu nedenle biyokütle yakılmasına "sürdürülebilir biyokütle enerjisi kullanımı" adı veriliyor. Hızlı büyüyen bitkilerle enerji ormanları oluşturup, bir yandan yetiştirip diğer yandan yakarak elde edilecek buhardan elektrik üretimi yapılabiliyor.

Türkiyede BiyoEnerji üretimi gerçekleştirilebilecek büyük bir potansiyel bulunuyor. Enerji ormanları konusunda başlatılan pilot çalışmalar Devam Ediyor.

Türkiye’de bazı belediyeler çöp alanlarında açığa çıkan metan gazından elektrik üretiyor. Çöp içinde biriken metan gazı açılan kuyulardan borularla enerji üretim tesisine pompalanarak üretim gerçekleşiyor. Aktif gaz depolama sistemiyle depolanan gazların arıtılmasıyla elde edilen metan gazı yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

İstanbul Kemerburgaz Çöplüğü’nde ve Bursa’da başlayan çöpten enerji üretiminin yanı sıra Ankara Mamak ve Sincan çöplüklerinde de yakın gelecekte üretime başlanması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca Tuzla’daki Biyolojik Atıksu tesisinden çıkan çamurdan biyogaz ve elektrik elde ediyor. Enerji üretim sisteminin devreye girmesiyle bir yandan çamur miktarında azalma sağlanırken, diğer yandan da tesiste tüketilen elektriğin yüzde 70’inin biyogazla elde edilmesi planlanıyor.

Biyoenerji Kaynaklarının Verimli kullanılması Küresel ısınma ve Çevre Kirliliğinin Azaltılması bakımından Önemli Kazanımlar Sağladığından Araştırma-Geliştirme Çalışmaları Desteklenmelidir.

SELAHATT?N-SMMM
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2007, 14:28:09 % »

siteye yeni geldim.
bir dostumun tavsiyesi ile burada bulunmaktan mutlu olacagımdan eminim.
projelerimde yervermeyi düşündüğüm biogaz konusunu burda görmekten mutlu oldum.
manolya
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2007, 16:34:29 % »

hoşgeldiniz bizde sizi görmekten mutlu olduk eğer dilerseniz aşaıdaki linkten yeni konu açarak kendinizi tanıtabilirsiniz

başka konularda da fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz

http://www.ahsapforum.com/index.php/board,59.0.html
ibrahim
ibrahim güngör
FORUM YöNETİCİSİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

www.gungorahsap.com

Site
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2007, 16:48:01 % »

Aramıza Hoşgeldiniz Selahattin Bey,  Bilgi Paylaşıldıkça Değer Kazanır  Düşüncesi ile Paylaşıyoruz. Siz Değerli üyelerimizi mutlu Görmekten Bizde Mutlu Olduk teyteytey

Mademki Konuya İlgi Duyuyorsun Hadi Bakalım Kolları Sıva Bildiklerini, Öğrendiklerini Burada Paylaş.

Küresel ısınma ve Çevre Kirliliğini Azaltan Biyoenerji Konusunda Hertürlü Bilgi ve Belgeyi Biraraya Getirelim Paylaşalım :9:

abdullahkubilay
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2007, 14:11:24 % »

alternatif enerji kaynakları konusunda mühendislik danışmanlık yapmaktayım..
her türlü soru ve sorunda yardımcı olabilirim
şu an ilgilendiğim proeler;
biodiesel üretim
heterojen katlizörlü biodieselüretimi,
bio diesel atıklarının değerlendirilmesi(FFA, alkol kazanımı, gliserin eldesi vs)
gliserinden alkol ve gaz eldesi
bio ethanol eldesi
alternatif hammadde geliştirme.
yakıt hücreleri (DMFC, AFC)
tarımsal kalkınma (bio eneji kaynağı)
bio gaz projeleri
ilgilenenlerle yazışmaya hatta buluşmaya hazırm efendim

manolya
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2007, 14:38:08 % »

ne güzel bilgi alacağımız bir üyelerimizin olması
teşekkürler  ;gül:
taneribo
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2009, 17:46:29 % »

merhaba bana biyogazdan elektrik eldesi, biyogaz, çöp gazından elektrik eldesi konularında acilen döküman gerekiyor bu konuda yardımcı olabilen olursa çok teşekkür ederim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for Free Forums
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.039 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu